Ranní i odpolední spoje z Istanbulu do Prahy byly zrušeny

16.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. července (ČTK) - Po nočním nezdařeném pokusu o vojenský převrat v Turecku je dnes zatím přerušeno letecké spojení mezi Atatürkovým letištěm v Istanbulu a pražskou Ruzyní. Zrušen byl ranní i odpolední spoj společnosti Turkish Airlines, vyplývá z informací na webu pražského letiště. Letový řád předpokládá, že dnes by mělo na letišti Václava Havla přistát ještě jedno letadlo z Istanbulu, a to ve 18:30. O necelou hodinu později se má vrátit zpět.

Navzdory doporučení ministerstva zahraničí necestovat za současné situace do Turecka odletěla dnes časně ráno z Ruzyně do letoviska Antalya na Turecké riviéře zhruba stovka lidí se společností Travel Service a ČSA.

Z ruzyňského letiště se létá do Istanbulu a do Antalye, do Ankary ne. Časně ráno z Prahy odletěl spoj společností Travel Service a ČSA do Antalye, který se má vrátit v 11:00. Další charterový spoj do Antalye má odletět v neděli po 04:00. Dnešní ranní spoj Turkish Airlines z Istanbulu s příletem do Prahy v 09:00 byl zrušen, stejně tak později i další let tohoto dopravce s příletem ve 13:40. V letovém řádu figuruje ještě večerní let. Zrušen byl sice spoj společnosti Bora Jet s odletem do Antalye v 19:00, ale ne kvůli situaci v Turecku. \"Zřejmě nenaplnili let,\" řekla ČTK mluvčí letiště Marika Janoušková.

Pokus o státní převrat propukl v Turecku v pátek pozdě večer, stojí za ním část armády. Turečtí vládní činitelé tvrdí, že se jim podařilo puč potlačit. Hlášeno je nejméně 90 mrtvých. Boje e se odehrávaly především v Ankaře a v Istanbulu.

V Turecku, zejména v jeho přímořských letoviscích, se v tuto chvíli nacházejí stovky Čechů. Jejich situací se bude odpoledne zabývat krizový štáb na ministerstvu zahraničí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK