Travel Service: Do Turecka ráno odletěly čtyři pětiny turistů

17.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. července (ČTK) - Do Turecka, kde se v pátek v noci uskutečnil nezdařený vojenský převrat, dnes ráno odletělo se společností Travel Service na dovolenou asi čtyři pětiny českých turistů. ČTK to řekla mluvčí firmy Vladimíra Dufková. Zbytku klientů cestovní kanceláře vesměs nabídnou storno zájezdu či jinou destinaci. V tureckých letoviscích je podle nich úplný klid.

Klientů CK Alexandria odletělo 40 procent, deset procent jich využije možnost uplatnit storno zájezdu a zbytek jinou destinaci. Mluvčí kanceláře Petr Šatný uvedl, že všichni jejich klienti, kteří v Turecku jsou, chtějí nakonec v dovolené pokračovat.

Firo Tour vypravovala klienty do Turecka v sobotu podvečer. Odletělo asi 70 procent turistů, kteří měli naplánovanou dovolenou. \"Ti, co projevili zájem o překnihování, tak jsme jim překnihovali zájezd na jinou destinaci s odletem dnes či v pondělí. Klienti, kteří odletěli, přijeli do hotelů v pořádku a žádné problémy nebyly,\" uvedla ředitelka prodeje kanceláře Alena Pilná.

\"Situace na turecké riviéře zůstává bezproblémová, podle zpráv od našich delegátů to uklidnilo i klienty, kteří tak pokračují v dovolené. Žádné problémy hlášené nemáme. Přesto klientům, kteří mají koupený zájezd do konce následujícího týdne, nabízíme bezplatně možnost vyměnit Tureckou riviéru za jinou destinaci,\" upozornil mluvčí CK Fischer Jan Bezděk.

Ministerstvo zahraničí doporučilo Čechům necestovat do Ankary, Istanbulu a na jihovýchod země. I v přímořských letoviscích mají být lidé maximálně obezřetní.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK