Verizonu po vleklé stávce klesl čtvrtletní zisk i tržby

26.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. července (ČTK) - Stávka zhruba 40.000 zaměstnanců nepříznivě ovlivnila výsledky hospodaření americké telekomunikační společnosti Verizon Communications. Provozní tržby za druhé čtvrtletí klesly o pět procent na 30,5 miliardy USD (749,8 miliardy Kč), a zaostaly tak za odhady analytiků.

Čistý zisk po vyplacení dividend držitelům prioritních akcií se propadl o 83 procent na 702 milionů dolarů. Na jednu akcii tak činil zhruba 17 centů. Po očištění o mimořádné položky související s vleklou stávkou a další náklady Verizon vydělal 94 centů na akcii.

Analytici v anketě společnosti Zacks Investment Research počítali se ziskem 93 centů na akcii a tržbách 31,12 miliardy USD.

Sedm týdnů trvající stávka 40.000 zaměstnanců Verizonu začala v dubnu a skončila minulý měsíc. Do jedné z nejdelších stávkových akcí amerických zaměstnanců v posledních letech se zapojili síťoví technici a zástupci zákaznických služeb v sekci Fios pro vysokorychlostní internet, telefonické a televizní služby. Stávka snížila zisk Verizonu o zhruba sedm centů na akcii, uvedla dnes firma.

Společnost svou výsledkovou zprávu zveřejnila den poté, co oznámila, že za 4,83 miliardy dolarů (118,8 miliardy Kč) kupuje internetový vyhledávač, elektronickou poštu a další hlavní aktivity americké internetové společnosti Yahoo. Verizon je spojí s internetovou společností AOL, kterou koupil za 4,4 miliardy dolarů loni.

\"Yahoo je doplňkovou obchodní aktivitou k AOL,\" uvedl dnes generální ředitel Verizonu Lowell McAdam. Verizon díky Yahoo podle něj získá \"cenné portfolio internetových aktivit a mobilních aplikací\" s více než jednou miliardou zhlednutí za měsíc.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK