Deutsche Börse má potřebný souhlas akcionářů pro fúzi s LSE

26.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 26. července (ČTK) - Německá burzovní skupina Deutsche Börse získala potřebný souhlas akcionářů s plánovanou fúzí s provozovatelem Londýnské akciové burzy (LSE). Podniky se na transakci v hodnotě 27 miliard dolarů (664 miliard Kč) dohodly letos v březnu. Na fúzi trvají přesto, že se Británie v červnovém referendu rozhodla odejít z Evropské unie.

Deutsche Börse pro to, aby zajistila, že její akcionáři plánované sloučení podpoří, snížila minimální hranici nutnou k odsouhlasení tohoto plánu na 60 procent. Dříve byl ke schválení fúze třeba souhlas podílníků držících nejméně 75 procent akcií firmy. Firma také prodloužila lhůtu pro vyjádření stanoviska do dnešní půlnoci.

Společnost dnes před vypršením tohoto termínu oznámila, že s fúzí již svolili akcionáři držící 60,35 procenta akcií.

Sloučením LSE a Deutsche Börse má vzniknout největší provozovatel trhů s cennými papíry na světě podle objemu tržeb. Souhlas svých akcionářů mají nyní obě společnosti.

Nadále je však nejasné, zda transakce získá zelenou také od finančních regulačních úřadů v Německu a v Británii a regulátorů Evropské unie.

Portugalsko a Belgie šéfa evropského antimonopolního regulátora požádaly, aby podnikl kroky s cílem zabránit sloučené skupině, aby se stala natolik dominantním hráčem, že by to komplikovalo přístup k financím, napsal Reuters

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK