Rada ČRo vzala na vědomí nové šéfy stanic Dvojka a Radio Praha

27.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. července (ČTK) - Rada Českého rozhlasu dnes vzala na vědomí jmenování novináře a historika Martina Gromana šéfredaktorem stanice Dvojka od letošního srpna. Stejně tak rada vzala na vědomí jmenování dosavadní vedoucí zahraniční redakce Kláry Lukešové-Stejskalové novou šéfredaktorkou Radia Praha od září. Vyplývá to z dnešního jednání rady.

Groman, který nahradí odcházejícího šéfredaktora Dvojky Miroslava Ditricha, chystá například servisní pořad Káva o čtvrté i změny v dopoledním vysílání. Chce také oslovit širší spektrum posluchačů. V minulosti působil jako manažer v komerční reklamní sféře, editor a autor rozhlasových dokumentů.

Lukešová-Stejskalová v čele vysílání ČRo do zahraničí vystřídá Miroslava Krupičku, který funkci šéfredaktora či ředitele stanice zastával od roku 1998. Do rozhlasu nastoupila hned po škole a mimo jiné působila jako zahraniční redaktorka ČRo v Německu. Podle svých slov chce sjednotit vysílání v různých jazykových mutacích a vylepšit webovou prezentaci stanice.

Stanici Vltava dočasně povede od 1. srpna editor redakce kulturní publicistiky Antonín Pfeifer. Vedoucí místo se uvolnilo po odchodu skladatele Lukáše Hurníka a v konkurzu na nového šéfa nebyl vybraný vhodný kandidát.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK