Akcie na pražské burze v týdnu oslabily o 1,1 pct. na 882 bodů

29.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. července (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu oslabily. Od minulého pátku se snížil index PX o 1,1 procenta na 881,7 bodu. Největší pokles zaznamenaly akcie Moneta Bank, nejlépe se naopak dařilo cenným papírům mediální společnosti CME, vyplývá z výsledků pražské burzy. Předchozí týden akcie stouply o 3,2 procenta.

\"Z domácích informací jsme sledovali pokračující výsledkovou sezonu. V úterý zveřejnilo výsledky CME, které pozitivně překvapilo. Ve čtvrtek zveřejnila výsledky O2. Ty rovněž překonaly odhady. Kofola oznámila ukončení výroby v jednom ze tří polských závodů,\" popsal situaci v uplynulém týdnu analytik J&T Banky Milan Vaníček.

Nejvíce klesající akcií týdne byla Moneta Bank, která přišla o 3,8 procenta na 74,6 Kč. U společnosti nebyla žádná kurzotvorná informace. Naopak nejvíce rostoucí akcií týdne byla CME, která přidala 2,9 procenta na 56,2 Kč.

Začátkem příštího týdne bude podle Vaníčka jistě tématem zveřejnění zátěžových testů evropských bank, které bude vydáno ještě dnes v pozdních hodinách. \"Z domácích informací se nadále zaměříme na výsledkovou sezonu,\" uvedl Vaníček. V pondělí zveřejní výsledky Kofola, ve středu Komerční banka a v pátek Erste Group.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK