Přebytek rozpočtu ke konci července je až na 75 mld, uvedl Babiš

30.07.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Lány (Kladensko) 30. července (ČTK) - Ke konci července bude státní rozpočet v přebytku 73 až 75 miliard korun, řekl dnes ministr financí Andrej Babiš (ANO) v Lánech, kde se zúčastnil schůzky odborné skupiny prezidenta Miloše Zemana o státním rozpočtu. Podle Babiše je to rekord za toto období. Loni byl ve stejné době státní rozpočet v přebytku 25,7 miliardy korun. Oficiální výsledky rozpočtu ministerstvo financí oznámí v pondělí.

Babiš meziroční zlepšení rozpočtu připisuje lepšímu výběru peněz do veřejných rozpočtů, proti loňsku se podle něj vybralo o 33 miliard korun víc. Z toho deset miliard připadá na daň z přidané hodnoty, kde za zvýšením stojí zavedení kontrolního hlášení, uvedl Babiš.

Připomněl, že jednotliví ministři mají na letošní státní rozpočet doplňkové požadavky celkem za deset miliard korun. \"Tím, že jsme uspořili ve státním dluhu sedm miliard, tak se samozřejmě budeme snažit těm resortům vyhovět,\" řekl ministr financí. Na celý letošní rok je schválen rozpočet se schodkem 70 miliard korun.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK