Wetag dnes znovu vyzval soud, aby rozhodl o úpadku části Vítkovic

19.08.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 19. srpna (ČTK) - Brněnská společnost Wetag Invest, iniciátor insolvence společnosti Vítkovice Power Engineering, dnes opět vyzvala Krajský soud v Ostravě, aby co nejrychleji rozhodl o úpadku ostravské společnosti. Zároveň žádá, aby soud jmenoval insolvenčního správce a prozatímní věřitelský výbor, jehož členem chce Wetag Invest být. ČTK to dnes řekla mediální zástupkyně skupiny Wetag Radka Háčková.

Wetag před časem podal návrh na vyhlášení insolvence ostravské firmy, která mu dluží téměř šest milionů korun. Představenstvo Vítkovice Power Engineering se k tomu i se žádostí o povolení reorganizace připojilo ve čtvrtek. Soud proto zrušil dnešní jednání, na kterém měl o úpadku rozhodnout.

Mluvčí krajského soudu Igor Krajdl ČTK řekl, že soud bude o dalším postupu rozhodovat v několika příštích dnech. \"Soudce potřebuje prostudovat podaný návrh,\" řekl. O případném úpadku tak rozhodne příští týden. Následovat bude jmenování insolvenčního správce. Popřípadě i předběžného věřitelského výboru. \"Teprve pak se bude rozhodovat o tom, jakým způsobem se bude úpadek řešit. Zda soud dovolí reorganizaci, či vyhlásí konkurs,\" vysvětlil postup Krajdl.

Dodal, že na tomto rozhodnutí se už bude podílet jmenovaný insolvenční správce a věřitelský výbor.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK