Šlachta nastoupil na Celní úřad pro Pardubický kraj

22.08.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Pardubice 22. srpna (ČTK) - Bývalý šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robert Šlachta dnes nastoupil jako vrchní rada Celního úřadu pro Pardubický kraj, od září bude náměstkem generálního ředitele celní správy pro oblast pátrání. Šlachta skončil na konci června od policie, protože nesouhlasil s reorganizací, při níž se ÚOOZ sloučil s protikorupční policií do Národní centrály proti organizovanému zločinu. Dobu od odchodu od policie většinou strávil tím, že se připravoval na jednání sněmovní vyšetřovací komise k reorganizaci policie, řekl dnes Šlachta novinářům.

\"Teď jsme s panem ředitelem dělali základní agendu, kterou jsme pro přijetí potřebovali. Zabývat se budu seznamováním s celním úřadem a s agendou související s celní správou,\" uvedl Šlachta. V Pardubicích si chce najít ubytování.

Podle ředitele Celního úřadu pro Pardubický kraj Jiřího Pražáka se bude Šlachta muset seznámit se všemi agendami úřadu. Navštíví i další místa v regionu a útvary pátrání.

\"Místo prvního zástupce celního úřadu bylo neobsazené. Logicky se nabízela varianta, když pan Šlachta požádal o opětovné přijetí do služebního poměru a generální ředitel této žádosti vyhověl, že došlo k jeho ustanovení na volné místo mého zástupce zde v Pardubicích,\" uvedl Pražák.

Poté, co se Šlachta vrátil do služebního poměru a stal se celníkem, může se přihlásit do výběrového řízení na pozici náměstka. Výběrová řízení se konají i na pozice dalších náměstků ředitele. Ředitel Generálního ředitelství cel Milan Poulíček dříve uvedl, že by tyto funkce chtěl mít obsazené od 1. října.

Šlachta dostal nabídku na počátku srpna od náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové, podle které se spolupráce se zkušeným policistou nabízí díky rozšíření kompetencí Celní správy ČR při prošetřování trestných činů.

\"Jsem moc rád za to, že mohu nastoupit na celní správu. Myslím, že to jsou lidi, kteří mají zájem o práci. Bude to asi docela rozdíl oproti kolegům z policejního prezidia,\" řekl dnes Šlachta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK