Hejtman Novák komunikuje s šéfy vítkovických firem v insolvenci

23.08.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 23. srpna (ČTK) - Problémy některých společností ze skupiny Vítkovice Machinery Group podle moravskoslezského hejtmana Miroslava Nováka (ČSSD) nebudou mít přímý dopad na zaměstnanost. \"Samozřejmě to vypovídá o nedobré finanční kondici některých dcer společnosti Vítkovice Machinery Group v rámci celého holdingu. Já jsem přesvědčen, že to není nic, co by bylo v tom byznysovém světě neobvyklé. Ba naopak, jsem ve spojení s představiteli akciové společnosti Vítkovice Machinery Group s tím, že ten proces je řízený a je zvládnutelný v případě reorganizace,\" řekl Novák.

Podle něj je důležité, že představitelé Vítkovic komunikují. \"Sami podali v podstatě ten návrh na insolvenci u některých dceřiných společností, jejichž, řekněme, špatné hospodaření je promítnuto s některými nedotaženými zakázkami, zejména tedy výstavbou elektrárny v Turecku,\" řekl Novák.

Podle něj management Vítkovic garantuje, že současná situace nebude mít dopad na přímou zaměstnanost. \"Většina těch zaměstnanců, kdyby přeci jenom nedošlo k reorganizaci a došlo by na konkurz, najde uplatnění v jiných sesterských organizacích skupiny Vítkovice Machinery Group,\" doplnil Novák. Situace se rozhodně nedá srovnávat se společností OKD, řekl. \"Ani ta předluženost není tak vysoká, mnohdy jsou to i dluhy v rámci skupiny,\" uvedl Novák, který je přesvědčen, že se situaci podaří vyřešit.

mtk dr

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK