Firma CTP chce od města souhlasy či náhradu do 29. srpna

23.08.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 23. srpna (ČTK) - Společnost CTP Invest, která v H. Králové bez povolení rozestavěla obchodní park, dala městu lhůtu na splnění svých požadavků. Město by podle firmy mělo do 29. srpna poskytnout souhlasy se stavbou příjezdové cesty na městských parcelách nebo uhradit škodu ve výši osmi milionů eur (220 milionů Kč) či zahájit jednání o smírném řešení. Pokud město ve lhůtě nezareaguje, skončí spor u soudu, uvedla v dopise firma. S obsahem dopisu dnes seznámil zastupitele hradecký primátor Zdeněk Fink.

Firma CTP požadavek na uhrazení osmi milionů eur zaslala již na konci července, město na něj odpovědělo, že se tím bude zabývat řádné zastupitelstvo 27. září. Firma však požaduje rychlejší reakci města. Fink dnes novinářům řekl, že firmě odpověděl, že se v nejbližší době sejde s právním zástupcem firmy, ale že celou záležitost projednají zastupitelé na svém zářijovém zastupitelstvu.

Fink dnes postup firmy nechtěl hodnotit. \"Je to jejich taktika, kterou si zvolili,\" řekl Fink. Zastupitel Lubomír Štěpán (KSČM) navrhl, aby se v září uskutečnilo uzavřené jednání předsedů zastupitelstkých klubů s právním zástupcem města.

Společnost CTP tvrdí, že po městu požaduje škodu, která jí vznikla kvůli postupu města. Podle radnice nejsou nároky CTP ničím doloženy. Obchodní park začala CTP Invest bez povolení budovat na podzim 2014 u výpadovky na Ostravu. Po několika neúspěšných výzvách úřadů k zastavení stavby práce začátkem března 2015 přerušila. V tu dobu již měla první halu téměř hotovou a u druhé byla na začátku stavby. Následně firma požádala o vydání dodatečného stavebního povolení. Řízení o něm je na žádost CTP nyní přerušené.

Firmě CTP k legalizaci stavby chybí souhlas města se stavbou příjezdové silnice na městských parcelách. Zastupitelstvo města problém řešilo dvakrát loni na podzim a zastupitelé vždy odmítli firmě dát souhlas se stavbou silnice. Společnost CTP Invest v původním dopise městu zejména upozornila na to, že loni město investici odejmulo své předchozí souhlasy, které v roce 2007 udělilo společnosti Fato, jež v lokalitě chtěla stavět. Od firmy Fato projekt v roce 2014 převzala firma CTP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK