Čistý zisk Fortuny v pololetí vzrostl o 12 procent na 146 mil. Kč

25.08.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. srpna (ČTK) - Čistý zisk sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group se v prvním pololetí meziročně zvýšil o 12,1 procenta na 5,4 milionu eur (zhruba 146 milionů korun). Objem přijatých sázek rostl téměř o čtvrtinu na 511,6 milionu eur (13,8 miliardy korun). ČTK o tom informoval mluvčí firmy Petr Šrain. Čistý zisk mírně překonal odhady analytiků.

\"Náš silný rozvoj byl podpořen rostoucím sportovním online sázením, zejména prostřednictvím mobilu, a to na všech trzích, kde Fortuna působí. Pozitivní vliv mělo i fotbalové EURO 2016 ve Francii, kde se představily národní týmy všech zemí, kde Fortuna působí,\" uvedl předseda představenstva Fortuny Per Widerström. Provozní zisk EBITDA se zvýšil o 7,7 procenta na 9,7 milionu eur (262 milionů korun).

Hrubé výhry v prvních šesti měsících vzrostly proti stejnému období loňského roku o pětinu na 80,5 milionu eur (asi 2,1 miliardy korun). Tento vývoj byl podle firmy částečně podpořen příznivými výsledky fotbalových utkání během evropského šampionátu. Hrubé výhry ze sportovního sázení po internetu se pak meziročně zvýšily o 30,9 procenta na 50,2 milionu eur (zhruba 1,3 miliardy Kč).

Fortuna Entertainment Group se zaměřuje hlavně na kurzové sázky. Působí v Česku, na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. Loni zvýšila čistý zisk meziročně o 22,5 procenta zhruba na 527 milionů korun. Objem přijatých sázek vzrostl o 26,1 procenta na 22,9 miliardy Kč. Pro investory bylo zklamáním, že společnost letos ani v příštím roce nebude vyplácet dividendu. S akciemi Fortuny se obchoduje na pražské a varšavské burze, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.

mtj mal

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK