Vláda schválila zakázky na stavby silnic za téměř 17 miliard Kč.

21.09.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. září (ČTK) - Vláda schválila parametry sedmi veřejných zakázek na stavbu dálnic a obchvatů měst za téměř 17 miliard korun. Vyplývá to z informací uvedených na internetových stránkách Úřadu vlády. Největším projektem je novostavba více než deseti kilometrů dálnice D1 mezi Říkovicemi a Přerovem za 7,9 miliardy korun.

Kromě D1 u Přerova předloží ministerstvo dopravy ke schválení parametry k zakázkám na výstavbu dvou etap obchvatu Frýdku Místku v hodnotě 1,7 miliardy korun a 2,9 miliardy korun. Mezi větší zakázky v uvedeném balíku stavebních prací pak patří i oprava dálnice D1 v úseku mezi Mirošovicemi a Hvězdonicemi za 1,7 miliardy korun nebo přeložka 13 kilometrů silnice I/16 Slaný - Velvary za 1,45 miliardy korun. Dále se bude kabinet zabývat zakázkou na výstavbu části brněnského okruhu v hodnotě 400 milionů korun a obchvatu Otrokovic za 795 milionů korun.

Říkovice - Přerov jsou součástí posledního chybějícího úseku dálnice D1 mezi Lipníkem nad Bečvou a Přerovem. Stavba, která by se podle plánovaného harmonogramu mohla začít stavět příští rok v září, je rovněž součástí prioritních dopravních staveb, pro které nebude nutné opakovat neplatný proces dopadu na životní prostředí (takzvaný proces EIA).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK