Cena Škody Kodiaq bude začínat na 677.900 Kč, výše než Superb

29.09.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 29. září (zvláštní zpravodaj ČTK) - Cena nového velkého SUV Kodiaq od Škody Auto bude v České republice začínat na 677.900 Kč. To je o 47.000 Kč více, než je startovací cena vlajkové lodi značky Superb. Vyplývá to z informací, které dnes automobilka zveřejnila na světové výstavní premiéře vozu na autosalonu v Paříži.

Předpokládaný konkurent Hyundai SantaFe začíná s cenou 899.900 Kč, Audi Q5 pak na jednom milionu korun.

Za základní cenu zákazník získá Kodiaq s motorem 1,4 TSI ACT/110 kW s pohonem všech kol a manuální převodovkou, nebo předním pohonem a s automatickou převodovkou DSG. Základní výbava zahrnuje například sedm airbagů, dvouzónovou klimatizaci, 17palcová kola z lehkých slitin, infotainment Swing s 6,5“ dotykovým displejem a bluetooth, multifunkční volant, LED denní svícení a LED zadní svítilny nebo střešní nosiče.

Škodu Kodiaq bude možné objednat počátkem října u všech autorizovaných partnerů značky v České republice. První vozy budou zákazníkům dodány v průběhu února příštího roku.

\"Vstupujeme do úplně nového segmentu, který se těší celosvětovému růstu. Náš nový model Kodiaq má ambice dobýt nejen nové trhy, ale zejména oslovit nové skupiny zákazníků. S ohledem na první reakce odborné i laické veřejnosti při odhalení vozu pevně věříme, že se setká s úspěchem,\" uvedl šéf prodejní organizace Škody v České republice Luboš Vlček.

Kodiaq bude jako první Škoda nabízet až sedm míst k sezení. Celkem 4,7 metru dlouhý vůz disponuje základním objemem zavazadlového prostoru 720 litrů, což je nejvíce v této třídě. Uvnitř vozu lze přepravovat předměty dlouhé až 2,8 metru, pokud je sedadlo spolujezdce vybaveno sklopným opěradlem. Užitné vlastnosti vozu zvyšuje schopnost táhnout přívěs o hmotnosti až 2,5 tuny, pro tento účel je k dispozici také asistent couvání s přívěsem. Motorová paleta pro český trh zahrnuje dva zážehové motory o objemu 1,4 a 2,0 litru a dva vznětové motory 2,0 TDI pokrývající výkonové spektrum od 110 kW do 140 kW.

Škoda je jednou z nejstarších automobilek na světě. Loni vyrobila přes jeden milion vozů. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s lokálními partnery.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK