Maier: Škoda do roku 2025 vstoupí na 18 nových trhů

29.09.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 29. září (zvláštní zpravodaj ČTK) - Automobilka Škoda Auto plánuje, že do roku 2025 vstoupí na 18 nových trhů. Celkový počet zemí, kde má obchodní aktivity, by se tak zvýšil ze současných 102 na 120. O vstupu na severoamerický trh se rozhodne v polovině nebo na konci příštího roku. V rozhovoru s ČTK to uvedl předseda představenstva Bernhard Maier.

\"Severní Amerika představuje čtvrtinu celosvětového trhu, toto teritorium proto nemůžeme ignorovat. Čas nás ale nijak netlačí. V současnosti analyzujeme podmínky,\" uvedl Maier. Případnému vstupu do USA by podle něj musela předcházet důsledná příprava. Už příští rok by měla Škoda začít prodávat auta v Íránu, Jižní Koreji a Singapuru.

Expanze na nové trhy vychází ze strategie automobilky do roku 2025. Dalšími pilíři strategie je vstup do nových segmentů, zejména nejrychleji rostoucí kategorie sportovně-užitkových vozů (SUV), a také zavádění nových digitálních technologií. Škoda počítá s tím, že v roce 2019 přijde s prvním hybridním vozem, bezprostředně následovat by měl elektromobil.

Zhruba po roce 2020 by měla být Škoda připravena nabídnout vůz s vysoce automatizovaným řízením a po roce 2025 rovněž auto s plně autonomním řízením.

Škoda je jednou z nejstarších automobilek na světě, loni vyrobila přes jeden milion vozů. Provozuje tři výrobní závody v České republice, vyrábí v Číně, Rusku, na Slovensku a v Indii většinou prostřednictvím koncernových partnerství, dále na Ukrajině a v Kazachstánu ve spolupráci s místními partnery.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK