Kongresové centrum Praha od října vede Roman Ray Straub

13.10.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. října (ČTK) - Novým generálním ředitelem Kongresového centra Praha byl 1. října jmenován Roman Ray Straub (50). Ve funkci střídá Petra Veselého, který KCP vedl od loňska zároveň s hotelem Holiday Inn, jenž je součástí kongresového centra. ČTK to dnes oznámil manažer komunikace KCP Vratislav Outlý. Většinovým vlastníkem největšího kongresového centra v Česku je stát, Praha vlastní 45,65 procenta.

Straub přichází do KCP s cílem dostat jej do roku 2020 mezi pět nejlepších evropských kongresových center, píše se v tiskové zprávě KCP. Má zkušenosti z řídicích pozic v hotelnictví z několika evropských zemí a USA. Vedle rodné němčiny hovoří Straub plynně anglicky, francouzsky a italsky a navíc částečně i španělsky, holandsky, portugalsky a česky. V minulosti už v Praze působil.

Straub začínal v provozních, obchodních a marketingových pozicích ve společnostech Marriott International v USA, Disneyland ve Francii, InterCity Hotels v Německu a ve světovém řetězci Le Meridien v Portugalsku, Paříži, Karibiku a USA. Jeho první pracovní zkušenosti z Prahy pocházejí z poloviny 90. let, kdy zde otevíral čtyřhvězdičkový hotel Don Giovanni.

Do Prahy se Straub vrátil v roce 2002 a v hotelovém řetězci Vienna International Hotels & Resorts byl jako generální ředitel víc než deset let zodpovědný za řízení pražských hotelů andel ´s, Diplomat, Andel ´s Suite a angelo. V roce 2006 se stal členem představenstva řetězce Vienna International Hotels & Resorts s odpovědností za obchod, marketing a expanzi na zahraniční trhy. V posledních čtyřech letech Straub vedl Grand Hotel Europa v rakouském Innsbrucku.

KCP před Veselým řídil Michal Kárník, který ve funkci generálního ředitele skončil po 11 letech loni v červenci. KCP o rok dřív skončilo ve ztrátě 69,4 milionu korun, a v roce 2013 byla ztráta dokonce zhruba 234 milionů korun. Kárník ale uvedl, že za jeho působení byl smazán víc než třímiliardový dluh centra. Loni se hospodaření KCP vymanilo ze ztráty a vykázalo zisk zhruba 84,9 milionu korun před zdaněním.

Součástí KCP je spolu s hotelem Holiday Inn také Business Centrum Vyšehrad. Kapacita prostor kongresového centra umožňuje konání kongresů až pro 9300 účastníků ve více než 50 sálech, saloncích a jednacích místnostech. Největším sálem je Kongresový sál s maximální kapacitou 2764 míst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK