Telefon Galaxy Note 7 nesmí v Číně na palubu civilních letadel

26.10.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Peking 26. října (ČTK) - Čínský úřad pro civilní letectví (CAAC) zakázal na palubách letadel mobilní telefon Samsung Galaxy Note 7. Opatření bude platit od čtvrtka, uvedla dnes agentura Reuters. Stejný zákaz už platí ve Spojených státech a zavedly ho i některé jednotlivé aerolinky. Galaxy Note 7 má potíže s baterií, které ve více případech explodovaly. Samsung výrobu a prodej telefonu již zastavil.

CAAC v polovině září oznámil, že telefony Galaxy Note 7 je zakázáno v letadlech nabíjet a používat. Dnes uvedl, že tyto přístroje nelze na palubu letadel vůbec brát.

Americká vláda vydala nařízení o zákazu těchto telefonů v letadlech předminulý týden. Stejně postupovaly také italské aerolinky Alitalia nebo německý dopravce Air Berlin.

Jihokorejská společnost Samsung Electronics uvedla smartphone Galaxy Note 7 na trh letos v srpnu. Přístroj měl konkurovat nejnovějšímu telefonu iPhone americké společnosti Apple. Krátce po zahájení prodeje se začaly objevovat první případy problémů se vznícením baterií. Stejné problémy se opakovaly také u vyměněných telefonů, které měly být v pořádku.

Začátkem září Samsung začal přístroje stahovat z prodeje a v polovině října společnost definitivně ukončila jejich výrobu i prodej. Někteří poškození zákazníci na firmu podávají žalobu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK