Z Prahy se letos v zimě bude létat bez přestupu do 105 míst světa

26.10.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. října (ČTK) - Letošní zimní letový řád ruzyňského letiště přinese spojení do 11 nových destinací. Cestující se tak z Prahy dostanou bez přestupů do 105 míst ve 39 zemích světa, informovala dnes mluvčí Letiště Václava Havla Praha Marika Janoušková. Zimní letový řád bude platit od neděle 30. října.

Ve srovnání s loňskem se počet přímých pravidelných linek zvýší o čtyři. Cestujícím budou poprvé v zimním období k dispozici dvě dálkové linky do Číny, které od léta provozují společnosti Eastern Airlines a Sichuan Airlines. Nově se v zimním letovém řádu objeví společnost Tunis Air s linkou do Tunisu a aerolinky Sprint Air s linkou do polské Radomi.

\"Také stávající dopravci přicházejí oproti minulé zimě s řadou novinek,\" uvedla mluvčí. Patří mezi ně linky Českých aerolinií do Birminghamu, ukrajinské Oděsy, ruské Kazaně a Ufy či do chorvatského Záhřebu, které ČSA provozovaly už během letního letového řádu. V zimě budou nově pokračovat i linky společnosti Volotea do Marseille a Toulouse. Letecká společnost Norwegian zahájí pravidelné lety do norského Stavangeru.

Během zimní sezóny bude na Letišti Václava Havla Praha létat 58 leteckých společností, z toho 53 na linkách pro cestující a pět cargo dopravců,\" uvedla Janoušková. Na seznam aerolinek se základnou na pražském letišti letos přibude společnost Ryanair. K novinkám letošní zimní sezony patří zachování provozu obřího Airbusu A380, se kterým do Prahy létají aerolinky Emirates.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK