ČT: Portugalská Mota- Engil nedokončí obchvat Třince

26.10.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. října (ČTK) - Portugalská firma Mota-Engil Central Europe nedokončí stavbu obchvatu Třince. Stavbaři přestali stavět druhý úsek mezi Oldřichovicemi a Bystřicí, který měl být dokončen příští rok v září, uvedla dnes ČT24. Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) chce situaci řešit s portugalským velvyslancem a zvažuje soud.

\"Utíkají před tím, aby dostáli svým závazkům. Vyzkoušeli dát státu nejnižší cenu a pak si mysleli, že si cenu nějakým způsobem vynutí v dodatcích a dalších věcech. Ukázalo se, že to nejde a zbaběle utíkají. Jsem velmi rozhořčen a budu to chtít řešit i s portugalským velvyslancem,\" řekl České televizi Ťok.

Portugalská firma opustila stavbu poté, co se její tuzemský partner SDS Exmost dostal do insolvence. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které je investorem stavby, se nyní bude snažit právní cestou dosáhnout toho, aby bylo dílo předáno do užívání podle dříve dohodnutého termínu.

Přeložka silnice mezi Oldřichovicemi a Bystřicí má být dlouhá přes šest kilometrů a vznikne na ní celkem 12 mostních objektů a dvě mimoúrovňové křižovatky. Stavba obchvatu by měla stát bez DPH téměř 4,5 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK