Kooperativa se ohrazuje proti neoprávněnému insolvenčnímu návrhu

07.11.2016 | , Kooperativa
Tiskové zprávy


U Krajského soudu v Ostravě byl včera na naši společnost podán insolvenční návrh.

Týká se výplaty renty bývalému zaměstnanci společnosti OKD. Kooperativa pojišťovna je pouze správcem výplaty rent, nespokojený příjemce renty se s jakýmikoliv nároky musí obrátit na svého bývalého zaměstnavatele.

Ale podle insolvenčního zákona je věcně příslušný soud povinen v insolvenčním rejstříku zveřejnit každý insolvenční návrh, který mu dojde a až následně o tomto návrhu soud rozhoduje. Podaný insolvenční návrh není opodstatněný po věcné (neexistuje žádný dluh ani právní vztah mezi oznamovatelem a Kooperativou), ani po procesní stránce. Proto proti němu Kooperativa podniká nezbytné právní kroky. A jelikož je předmětný insolvenční návrh zcela neoprávněný a neopodstatněný, bude soudem zamítnut.

Kooperativa by tímto chtěla klienty, zaměstnance i partnery ubezpečit, že toto neopodstatněné insolvenční řízení se žádným způsobem nedotýká závazků pojišťovny vůči klientům, práv klientů, nemá žádný dopad vztahy na existující pojistné smlouvy, klienty či poškozenými uplatněné nároky z pojištění a rovněž nemá žádný dopad na zaměstnance a smluvní partnery pojišťovny.

Autor článku

Tiskové zprávy  

Články ze sekce: Tiskové zprávy