Pošta zrušila aukci bývalého kláštera za 420 milionů

07.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. listopadu (ČTK) - Česká pošta dnes zrušila elektronickou aukci bývalého kláštera benediktinek na pražském Smíchově s vyvolávací cenou 420 milionů Kč. Závaznou nabídku předložila pouze jedna firma, ale s formálními chybami, proto do aukce nemohla být zařazena. ČTK to řekl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

\"Česká pošta v souladu s pravidly prodeje nepotřebného majetku tak, jak tomu bylo i v minulosti, připravuje další nabídku prodeje tohoto objektu,\" uvedl Vitík.

Pošta v posledních letech novorománský komplex z 19. století využívala jako depozitář sbírek Poštovního muzea. Sbírky ale postupně stěhuje do jiného objektu. Stát bývalý klášter koupil v roce 1919 prostřednictvím ministerstva pošt a telekomunikací, od roku 1931 sloužil pro potřeby muzea.

Podle dnešních Lidových novin je budoucí využití objektu omezené. Areál vyžaduje rekonstrukci, je památkově chráněný a jeho část, kostel svatého Gabriela, má i nadále sloužit ke konání bohoslužeb.

Česká pošta nemohla několik let svůj zbytný majetek prodávat kvůli zvažovanému převodu na akciovou společnost. Tento záměr vláda zrušila na konci roku 2014.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK