Deutsche Telekom zvýšil tržby i zisk, daří se mu i v USA

10.11.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 10. listopadu (ČTK) - Německá telekomunikační skupina Deutsche Telekom zvýšila ve třetím čtvrtletí tržby i provozní zisk, vedla si tak lépe, než čekali analytici. Firma dnes uvedla, že v Německu obnovila růst tržeb z poskytování služeb mobilní komunikace a že v růstu pokračují i její aktivity v americké divizi T-Mobile US. Součástí Deutsche Telekom je i český operátor T-Mobile.

Hrubý provozní zisk (EBITDA) se ve čtvrtletí zvýšil o 7,2 procenta na 5,54 miliardy eur (149,7 miliardy Kč), zatímco tržby skupiny vzrostly o 5,9 procenta na 18,1 miliardy eur (489,1 miliardy Kč). Analytici v anketě agentury Reuters u zisku v průměru očekávali 5,49 miliardy eur.

Deutsche Telekom potvrdil i výhled na letošní rok, který počítá s růstem hrubého provozního zisku na zhruba 21 miliard eur.

T-Mobile US pokračoval ve zvyšování počtu nových zákazníků, ve třetím čtvrtletí jich přibylo asi 969.000 proti 890.000 ve druhém čtvrtletí. Čistý zisk T-Mobile US vzrostl na 366 milionů dolarů (devět miliard Kč) ve srovnání se ziskem 138 milionů USD před rokem. T-Mobile US, v němž Deutsche Telekom vlastní 65 procent akcií, už je téměř tak velký jako německá součást Deutsche Telekom.

Deutsche Telekom je podle objemu tržeb největší telekomunikační skupinou v Evropě. Součástí firmy je i T-Mobile Czech Republic, který je podle počtu zákazníků největším mobilním operátorem v České republice.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK