Z vedení TV Barrandov odchází Borovský, jeho funkce byla zrušena

07.12.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. prosince (ČTK) - Z vedení TV Barrandov odchází výkonný ředitel František Borovský. Televizní skupina zjednodušuje strukturu svého řízení, jeho funkci generální ředitel Jaromír Soukup zrušil. ČTK to dnes oznámila tisková mluvčí Skupiny Barrandov Kristýna Šmejkalová.

\"Díky dobře nastavenému stylu řízení a fungující vnitřní struktuře se ukázalo, že je funkce výkonného ředitele v tuto chvíli nadbytečná,\" uvedl Soukup. Borovský už v úterý pro slovenský server Strategie.sk řekl, že se po dlouhém zvažování rozhodl z TV Barrandov odejít. Bližší důvody svého rozhodnutí ale nesdělil.

Borovský nastoupil do TV Barrandov loni v dubnu na pozici programového ředitele, výkonným ředitelem byl jmenován letos v lednu. Za úkol měl upevnit programové strategie stanic TV Barrandov, Kino Barrandov a Barrandov Plus a vývoj původní seriálové tvorby hlavní barrandovské stanice.

Během jeho působení připravila televize podle Soukupa mnoho nových atraktivních formátů, sledovanost se zvýšila a díky spuštění nových stanic celkově podíl skupiny rostl. Letos v listopadu překonal hranici osm procent. \"Již nyní je jasné, že naše skupina skončí za rok 2016 v zisku,\" uvedl Soukup.

TV Barrandov je součástí Skupiny Barrandov, kam ještě patří KINO Barrandov, Barrandov PLUS a Muzika Barrandov. Skupina patří mediální společnosti Empresa Media, do jejíhož portfolia spadají také časopisy Týden, Sedmička, Instinkt, Exkluziv, Interview nebo tituly pro mládež Popcorn a Top Dívky. Předsedou představenstva je Soukup.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK