Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v listopadu vzrostla na 5,5 pct

08.12.2016 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Olomouc 8. prosince (ČTK) - Nezaměstnanost v Olomouckém kraji v listopadu po předchozím tříměsíčním poklesu vzrostla z říjnových 5,4 procenta na 5,5 procenta. V regionu bylo na konci listopadu evidováno 24.524 uchazečů o zaměstnání, o měsíc dřív jich bylo 24.333. Údaje dnes zveřejnil Úřad práce ČR.

Olomoucký kraj v listopadu opět vykázal čtvrtou nejvyšší nezaměstnanost v Česku. Vyšší podíl nezaměstnaných úřady práce evidovaly v Ústeckém kraji (7,6 procenta), Moravskoslezském kraji (7,1 procenta) a Jihomoravském kraji (5,7 procenta).

Nezaměstnanost v listopadu vzrostla pouze na Jesenicku, které zároveň vykázalo nejvyšší podíl nezaměstnaných v Olomouckém kraji. Na Olomoucku a Prostějovsku nezaměstnanost v listopadu klesla. Na Přerovsku a Šumpersku zůstala na říjnové hodnotě.

Na Jesenicku podíl nezaměstnaných v listopadu vzrostl z říjnových 6,5 procent na 7,3 procenta. Na Olomoucku klesl z 5,4 procenta na 5,3 procenta a na Prostějovsku z 3,8 procenta na 3,7 procenta. Na Přerovsku nezaměstnanost stagnovala na hodnotě 6,4 procenta a na Šumpersku na 5,6 procenta.

Celkový počet lidí v evidenci pracovních úřadů zahrnuje i nezaměstnané, kteří nemohou okamžitě nastoupit do práce. Lidí bez práce, kteří mohli ihned nastoupit do zaměstnání, bylo v listopadu evidováno 22.718. V říjnu jich bylo 22.633.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK