Štýrsko. V kraji mezi ledovcem a termály

03.01.2017 | , Österreich Werbung
Komerční sdělení


Lesnaté Štýrsko se pyšní přezdívkou „Zelené srdce Rakouska“, přestože mu přes zimu vládne spolu se zelenou i bílá, která na jeho svahy láká tisíce lyžařů.

Lyžařská sezóna začíná ve Štýrsku už v listopadu a nekončí dřív než v dubnu. Za tu dobu se tady dá stihnout ledasco – především lyžování, a to na širokých sjezdovkách v zimních střediscích Schladming-Dachstein, Tauplitz, Kreischberg a Stuhleck, ale i v dalších útulných půvabných rodinných střediscích.

Steiermark Tourismus-Ikarus
Freeride ve Štýrsku 

Steiermark Tourismus-Ikarus
Lyžování nejvyšší kvality

V Ramsau am Dachstein se můžete v doprovodu zkušeného horského vůdce vypravit mimo sjezdovky a vyzkoušet freestyle, tedy jízdu v čerstvém prašanu na netknutých svazích. Zkušenější freestyleři se můžou vyřádit na lyžích i na prkně ve Snowparku Kreischberg a Superparku Planai na drahách pro začátečníky, středně pokročilé a profesionály. A až vás příkré svahy omrzí, vydejte se na túru na sněžnicích nebo skialpech.

Steiermark Tourismus-Ikarus
Na sjezdovkách s báječným výhledem

Zcela unikátní zážitky vás čekají v nejoblíbenějším štýrském středisku Kreischberg, kde si můžete na třech zajištěných drahách vyzkoušet snowtubing! Jde o jízdu v nafukovacím kruhu, na němž se vezete dvě stě metrů ze svahu dolů, tam vás jemně zbrzdí protisvah a pak speciálním vlekem na tubing vyjedete znovu nahoru. Kromě tubingové arény stojí za vyzkoušení i zdejší rychlostní trať, sportovní funpark, trampolíny nebo dětský svět.

Steiermark Tourismus-Ikarus
Zábava na sáních

Štýrsko je vyhlášené také svou pohostinností a nabídkou obrovského množství regionálních specialit, sezonních pokrmů a nápojů, které nejlépe poznáte, když si během lyžování uděláte pauzu na občerstvení v některé z chat podél sjezdovek, jež patří ke sdružení podniků Kulinarium Steiermark.

Steiermark Tourismus-Ikarus
Zimní turistika

Pro bližší informace o zimní dovolené ve Štýrsku a v dalších rakouských zimních střediscích navštivte oficiální stránky austria.info/cz

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení