Automobilka Opel loni zvýšila prodej na evropském trhu

10.01.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Rüsselsheim (Německo) 10. ledna (ČTK) - Německá automobilka Opel zvýšila v loňském roce prodej na evropském trhu o zhruba čtyři procenta na 1,16 milionu vozů. To představuje nejlepší výsledek od roku 2011. Firma dnes také oznámila, že jejím nejprodávanějším modelem byl v loňském roce Opel Astra.

Automobilka uvedla, že počítá s růstem prodeje v Evropě také v letošním roce. Podíl Opelu na evropském automobilovém trhu vloni zůstal téměř beze změny na 5,7 procenta. Nárůst tržního podílu v řadě evropských zemí podle firmy tlumil výrazný pokles prodeje v Británii po červnovém referendu o vystoupení této země z Evropské unie.

Na domácím, tedy německém trhu se odbyt společnosti Opel v loňském roce zvýšil o šest procent na téměř 244.000 vozů. To představuje také nejvyšší počet od roku 2011.

Opel, který je součástí největší americké automobilky General Motors (GM), se v době světové finanční krize dostal do existenčních problémů. GM uvažovala o jeho prodeji, nakonec se ho ale rozhodla restrukturalizovat vlastními silami. Restrukturalizace zahrnovala propouštění zaměstnanců i zavírání továren.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK