Pojišťovna Atradius se spojila se španělskou pojišťovnou

10.01.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. ledna (ČTK) - Úvěrová pojišťovna Atradius, které patří na českém trhu pojištění pohledávek čtvrtinový podíl, se spojila se španělskou pojišťovnou Crédito y Caución. Klienti pojišťovny Atradius nezaznamenají kromě změny názvu v souvislosti s chystanou fúzí žádnou změnu. Pojišťovna o tom dnes informovala na tiskové konferenci.

Smlouvy klientů pojišťovny Atradius zůstávají v platnosti a nezmění se ani služby, které pojišťovna nabízí. Společnost byla přejmenována na Atradius Crédito y Caución S.A. de Seguros y Reaseguros, bude ale ve svém fungování pokračovat pod původními názvy Atradius a Crédito y Caución.

Fúze dvou evropských pojišťoven je spojena s převodem pojistného kmene, tedy převodem práv a povinností podle pojistných smluv uzavřených společnostmi Atradius Credit Insurance (ACI), respektive její organizační složky ACI ČR.

\"Fúze je dlouhodobě plánovaným krokem a transformovaná organizační struktura umožní společnosti Atradius především zjednodušit fungování dvou evropských pojišťoven poskytujících služby v různých regulatorních prostředích,\" uvedla vedoucí organizační složky Atradius ČR Markéta Stržínková.

Crédito y Caución byla založena v roce 1929. Od té doby je lídrem na španělském trhu pojištění pohledávek, kde v současnosti kontroluje přibližně 50procentní podíl. Od roku 1997 působí v Portugalsku, kde je dvojkou na tamním trhu, a v současnosti disponuje rovněž pobočkami v Brazílii.

Atradius patří mezi celosvětové lídry v oblasti pojištění pohledávek, poskytování záruk a vymáhání pohledávek. Působí v 50 zemích světa prostřednictvím více než 160 poboček a 3300 zaměstnanců. Svým zákazníkům umožňuje přístup k informacím o 200 milionech firem. Na českém trhu působí Atradius od roku 1998 a v současnosti odsud řídí strategické projekty pro region východní Evropy. Atradius je součástí skupiny Grupo Catalana Occidente, jedné z celosvětově nejúspěšnějších pojišťoven poskytujících pojištění úvěrů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK