Americké akcie skončily bez větších změn, Nasdaq na novém rekordu

10.01.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. ledna (ČTK) - Americké akcie dnes celkově skončily bez větších změn, technologický trh Nasdaq ale vystoupil na nové rekordní maximum. Investoři se začali zaměřovat na firemní výsledky za poslední čtvrtletí, které se začínají zveřejňovat tento týden.

Dow Jonesův index akcií třiceti předních amerických podniků v závěru klesl o 0,16 procenta na 19.855,53 bodu a širší index S&P 500 zůstal zcela beze změny na 2268,90 bodu. Index Nasdaq Composite vzrostl o 0,36 procenta na rekordní závěr 5551,82 bodu a během dne vystoupil třetí den po sobě na průběžný rekord 5564,25 bodu.

V dnešním obchodování dál rostly akcie sektoru zdravotnictví a posílily i banky. Dow Jonese však oslabil pokles akcií technologické společnosti IBM a banky Goldman Sachs.

Investoři budou nyní zkoumat, zda nejnovější firemní výsledky odpovídají silnému růstu akcií od listopadových voleb. Agentura Thomson Reuters předpovídá, že zisky firem indexu S&P 500 v průměru vzrostou o 5,8 procenta, což by byl jejich nejsilnější růst za tři roky.

Na devizovém trhu dnes americký dolar smazal počáteční ztráty a jeho kurz se po zhruba jednoprocentní ztrátě od počátku týdne stabilizoval. Na devizovém trhu odezněly obavy z ohlášené středeční první tiskové konference zvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa a z pondělního propadu se zotavila i britská libra.

Dolarový index ke koši šesti měn ke konci obchodování nepatrně posílil na 102,00 bodu. Euro vůči dolaru sestoupilo z jedenáctidenního maxima nad 1,06 USD na 1,0558 USD a proti pondělku ztrácelo 0,15 procenta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK