Prodej vozů skupiny PSA loni rostl nejrychleji za šest let

11.01.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 11. ledna (ČTK) - Odbyt francouzské automobilové skupiny PSA Group se loni zvýšil o 5,8 procenta na 3,146 milionu vozů. To je nejsilnější tempo od roku 2010. Pomohl pokračující růst evropského trhu a silný prodej aut značky Peugeot v Íránu, sdělil dnes výrobce peugeotů a citroënů. Globální prodej druhé největší evropské automobilky po skupině Volkswagen loni překonal hranic tří milionů poprvé od roku 2011.

V Evropě se odbyt zvýšil o 3,6 procenta a na celkovém prodeji skupiny se podílel 61 procenty, zatímco o rok dříve to bylo 63 procent. PSA chce snížit svou závislost na evropském trhu a zvyšovat prodej na rozvíjejících se trzích světa, uvedla agentura Reuters.

V regionu Blízkého východu a Afriky se odbyt skupiny zvýšil o 113 procent. Prodej peugeotů těžil ze zrušení mezinárodních sankcí proti Íránu. V Číně a jihovýchodní Asii však prodej vozů PSA o 16 procent klesl.

PSA v České republice provozuje společně s japonskou společností Toyota kolínskou automobilku TPCA. Výrobní závod má také na Slovensku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK