Agentura Wincott People koupila konkurenty Xawax a McROY

11.01.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. ledna (ČTK) - Ostravská pracovní agentura Wincott People koupila konkurenční společnosti Xawax a McROY. Stala se tak dvojkou na trhu pracovních a personálních agentur v Česku a na Slovensku. Na tiskové konferenci to dnes oznámil generální ředitel skupiny Wincott People Jan Hendrych. Cenu transakce neuvedl.

\"Wincott People vstoupila kapitálově i organizačně do pracovní agentury Xawax a pracovní a personální agentury McROY. Jde o přátelské spojení tří firem se společným zaměřením na lidské zdroje a přidělování pracovníků předním výrobním firmám hlavně v automobilovém, strojírenském a elektrotechnickém průmyslu, logistice, potravinářství a v maloobchodu,\" uvedl Hendrych.

Společným cílem je podle něj stát se ve velmi blízké budoucnosti jedničkou mezi pracovními agenturami. \"Již nyní dáváme dohromady v Čechách, na Moravě a Slovensku práci téměř 10.000 lidem,\" dodal. Zakladatelé všech tří firem budou nadále působit v řídicích pozicích.

Wincott People s loňským odhadovaným konsolidovaným ročním obratem 2,8 miliardy Kč působí především v ČR a na Slovensku. Poskytuje služby více než 5000 klientů a zaměstnává téměř 10.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK