Americké akcie zůstaly bez větších změn

18.01.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. ledna (ČTK) - Americké akcie zakončily dnešní obchodování bez výraznějších změn. Akcie finančního sektoru smazaly většinu úterních ztrát, ropný sektor naopak kvůli poklesu cen oslabil. Ke konci dne akcie bank a kurz dolaru dál posílila nová vyjádření šéfky centrální banky USA (Fed) Janet Yellenové o zvyšování úroků.

Dow Jonesův index v závěru oslabil o 0,11 procenta na 19.804,72 bodu. Širší index Standard & Poor\'s 500 zpevnil o 0,18 procenta na 2271,88 bodu. Index technologického trhu Nasdaq posílil o 0,31 procenta na 5555,65 bodu.

V minulých týdnech skončila dlouhá série růstu, vyvolaná nadějemi investorů na politiku nového prezidenta Donalda Trumpa. Investoři budou nyní sledovat konkrétní kroky Trumpovy vlády.

Šéfka Fedu řekla, že v situaci takřka plné zaměstnanosti a rostoucí inflace \"dává smysl\", aby Fed postupně zvyšoval sazby, protože čekat příliš dlouho by už bylo riskantní. To ke konci dne přispělo k růstu akcií bank, uvedla agentura Reuters.

Na devizovém trhu americký dolar oživil po sérii ztrát, které vyvrcholily úterním propadem. Britská libra, která v úterý vzrostla o více než tři procenta, naopak část těchto zisků ztratila.

Index dolaru ke koši šesti měn ke konci obchodování zpevnil o 0,9 procenta na 101,20 bodu a smazal většinu úterního propadu na minimum od 8. prosince. Dolar proti euru stoupl o 0,7 procenta na 1,0634 USD. Britská libra vůči dolaru klesla o 1,2 procenta na 1,2360 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK