Cashback portály zažívají v Česku velký boom

30.01.2017 | , Tipli
Komerční sdělení


V současné době se u nás čím dál víc rozmáhá obliba takzvaných cashback portálů neboli stránek, díky nimž vám za nákup vrátí část peněz. Na jakém principu fungují a proč jim důvěřovat?

Cashback neboli vrácení peněz z nákupu

Nakupování přes takzvané cashback portály je v zahraničí již zažitou formou nakupování. V České republice toto nakupování zažívá v současnosti velký boom, protože cashback portály nabízí peníze zpět z jejich nákupů. Přes cashbackový portál uživatelé internetu přejdou do obchodu, nakupoupí online, vyberou zboží, dokončí nákup a poté získají část peněz z nákupu zpět.

Jak cashback funguje?

Nejprve se zaregistrujete na daném cashback portálu. Mezi cashback portály, které na tuzemském trhu nabízí největší cashback odměny, patří portál Tipli.cz.

Po registraci si vyberete obchod, ve kterém chcete zboží nakoupit. Vybrat si můžete z velkého spektra českých prodejců, mezi kterými najdete obchody jako Zoot, MALL, Kasa.cz nebo eshop s obuví Baťa. V nabídce jsou také zahraniční obchody.

Velmi populární jsou čínské obchody, protože často nabízí dopravu zdarma. Mezi oblíbené patří světové nejvěší online nákupní tržiště AliExpress.com. Na něm můžete přes cashback portál Tipli.cz získat 8 % cashback. Pro nákup s cashback odměnou stačí začít nakupovat proklikem z Tipli.cz a následně zakoupit vybraný produkt.

Díky tomu, že bude nákup uskutečněn přes cashback portál tak ušetříte, jelikož dostanete nazpět určitou část peněz z nákupu.

monitor_tipli

Proč se to obchodníkům vyplatí?

Hlavní otázka vlastně je, proč mají obchodníci zájem obchod, ve kterém vrací zákazníkům peníze, vlastně uzavřít. Důvod je ale celkem jednoduchý. Firma, která se zapojí do cashbacku vloží méně peněz do reklamy, a může odměnit zákazníky za to, že nakupují právě u ní. Stručně řečeno, místo peněz do marketingových kampaní firma odměňuje své zákazníky. Díky tomu obchodník jednoduše získá jistotu, že u něj zákazník příště zase nakoupí.

tipli_kasa.cz

AliExpress a cashback

Mezi nejvíce vyhledávané obchody na cashback portálech patří čínský AliExpress. Ten je u nás navíc k dispozici v češtině a pro svůj levný dostupný sortiment, se stává čím dál víc oblíbený. Nákup komplikuje jen placení DPH a cla. Ty neplatíte, pokud balík je v hodnotě do 22 Euro. Pokud za zboží v balíku zaplatíte 22 až 150 Euro zaplatíte DPH a poplatek poště nebo jiné kurýrní společnosti, a pokud balík je v hodnotě nad 150 Euro, zaplatíte DPH a poplatek kurýrní společnosti a k tomu clo.

Nebojte se nakupovat z Číny

Nakupování z Číny se není nutné obávat. Kromě AliExpressu můžete využít také další čínské e-shopy jako je například DealeXtreme, DHgate, Everbuying a další. Přes cashback portály uživatelé ušetří stovky až tisíce korun ročně.

Jak začít? Cashback portál Tipli.cz

Cashback portál Tipli.cz (nebo Tipli.sk pro Slovensko, pozn. red.) má v současné době největší výhody a nejvyšší odměny. Registrace je zdarma, nakupovat můžete ve více než 350 obchodech a z nákupu dostanete nazpět až 33% z původní ceny.

tipli_obchody

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení