Rok kohouta: čínský horoskop pro vaše finance v roce 2017

10.02.2017 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Koncem ledna se slaví čínský nový rok. A podle čínského horoskopu jsme vstoupili do roka kohouta. Jaký rok předvídá kohoutí horoskop, jak se nám bude pracovat a jak na tom budou letos naše peníze?

Rok kohouta bude trvat přesně od 28. ledna do 15. února příštího roku. Čínský horoskop se od toho našeho liší, obsahuje sice stejně celkem dvanáct znamení, ale ta se střídají po rocích. Navíc každé znamení má další variace, které se taky střídají. V tomto roce nás čeká období ohnivého kohouta, které se opakuje jednou za 60 let. Minulý rok ohnivého kohouta byl v roce 1957.

Jaký je kohout? Marnivý, veliký a barevný. Plný možností, ale také statečnosti a možná trošku horká hlava. Dává důraz na vášeň a upřímnost a také na lidské vztahy. Kohout je ale také trošku tvrdohlavý a je obtížné se s ním domluvit. Nabízí příležitosti a využívá možnosti. A ohnivý kohout? Ten je zodpovědný, má smysl pro načasování, dodržování termínů a také pro odpovědnost v práci a silný smysl pro řád a pořádek. Takže podle všeho nás čeká rok plný práce, ale také naplněný lidskými vztahy a velkými příležitostmi, na kterých můžeme jenom vydělat.

Rok kohouta:

  • přinese systematickou práci a odměny pro toho, kdo není líný 
  • nabídne vám nové příležitosti, pracovní a finanční
  • na mezilidských vztazích bude záležet
  • investovat se vyplatí do nemovitostí 

Rok plný práce

Následující rok by se tak měl nést především ve znamení pilné a systematické práce, která ale bude po zásluze odměněna. Kohout nabídne nejspíš mnoho příležitostí a možností ke změnám, ale rozhodně bychom se do všech změn a nových možností neměli vrhat po hlavě. Je třeba si zachovat řád a nespoléhat se na snadno vydělané peníze. Peníze kohout snese teprve jako plody systematické práce.

Kohout je také marnivý a tvrdohlavý. Potřebuje zářit a chce, aby bylo po jeho. Nabízí se tak dvě možnosti. Buďto vytvoříte pracovní tým, který bude s rokem kohouta na stejné vlně a najde snadno shodu v cílech a prostředcích. Kreativita a lidské vztahy v harmonii, takový je kohout, pokud je jeho okolí s ním v souladu. Pokud ale takový pracovní kolektiv nemáte, pak je možná jednodušší pracovat sám za sebe, protože rozpory, neshody a mezilidské vztahy se vám budou letos řešit o něco hůře. Kohout je taky sám za sebe a jen jeden jediný se slepicemi v kurníku. Pak už si jen stačí vytvořit přesný řád a pevný denní program, přece jenom kohout také stává každý den ve stejnou dobu, protože zakokrhat někdo musí. A pilná práce vás odmění. Rok kohouta bude rokem, kdy zisk přijde hlavně z dlouhodobých projektů, na kterých budete systematicky pracovat.


Čtěte také:

Jak na investice v roce kohouta?

Investicím by se mohlo v tomto roce dařit, ale měli byste si dávat pozor na určitou nestálost trhu. Stejně jako je kohout občas těkavý, marnivý a tvrdohlavý, tak i investice budou trošku nepředvídatelné a budou ohnivé. Oheň je dobrý sluha, ale zlý pán, takže ohnivého kohouta bude třeba hlídat. Důležitá bude diverzifikace a správa portfolia, které tak bude odolnější proti výkyvům na trhu, které kohout přinese.

Jako nejlepší oblasti pro investice v letošním roce je možné označit zlato, akcie nebo nemovitosti. Element země bude nejsilnější během jara a začátkem léta a to je přesně ten okamžik, kdy nakupovat nemovitosti. Začátkem roku a koncem roku by se zase mohly vyplatit investice spíše do oblasti dopravy. Velkou návratnost slibují s kohoutem i investice do obnovitelných energií. Pokud jde o geografii nových investic a také obchodních cest, tak nejvíc možností by mohly přinést investice ve směru na východ, jihovýchod a sever.

Rok kohouta by také měl být rokem úspěšných žen. Pokud jste žena, tak se můžete těšit na úspěšnou kariéru a mnoho možností nejen ve finančních záležitostech. Pokud jste muž, tak se rozhodně chovejte k ženám uctivě a zdvořile. Jsou to právě ženy, které budou mít v roce kohouta větší štěstí, spolehlivější instinkt a nejspíš i větší úspěch v mnoha oblastech. Tak na to pamatujte.

Autor článku

Hana Bartušková


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU