Tržby koncernu Solvent stouply předloni na šest miliard korun

20.02.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. února (ČTK) - Tržby koncernu Solvent ČR, který zastřešuje mimo jiné síť drogerií Teta a Top drogerii, předloni stouply o 17 procent na 5,87 miliardy korun. Zisk se zvýšil o polovinu na 296 milionů korun. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti. Novější údaje nejsou k dispozici.

Firma ve zprávě napsala, že v nejbližším období bude usilovat mimo jiné o zvýšení podílu na drogistickém trhu, rozvoj maloobchodního formátu pobídkami pro rozšiřování sortimentu a počtu prodejen či modernizací obchodů. Síť drogerií Teta zahrnuje zhruba 800 vlastních a franšízových obchodů.

Společnost byla založena v roce 1992. Vedle drogerií Teta provozuje velkoobchod, jenž využívá logistických center v Olomouci a u Prahy a zásobuje drogerií 5500 prodejen. Na svém webu společnost uvedla, že v Česku zajišťuje práci 1200 spolupracovníkům a její franšízanti zaměstnávají další zhruba 2000 lidí.

Firma v roce 2012 převzala 142 českých drogerií německé firmy Schlecker. V roce 2009 vstoupil Solvent na slovenský trh. Majiteli společnosti jsou Martin Moravec (76 procent) a Radko Graclík (24 procent). Loni společnost změnila název z p.k.Solvent na Solvent ČR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK