Ani půjčka pro studenty dnes není problém

22.02.2017 | , Aleš Bakla
Komerční sdělení


Kdo patří mezi typického žadatele o půjčku? Pokud se podíváme blíže, tak je to většinou osoba s celkem ucházející bonitou, která si potřebuje půjčit peníze na koupi určité věci. Nejedná se ale o jediného žadatele o současné půjčky.

Dnes si žádají třeba i problémoví klienti, lidé v důchodu a na mateřské, stejně jako to jsou také osoby studující. A právě půjčka pro studenty dnes není nic neobvyklého ani výjimečného. Podívejte se s námi, jak může vypadat. Inspiraci jsme hledali na webu Jirkovapůjčka.cz, který je dnes jedním z vyhledávaných srovnávačů půjček, kde i studenti najdou přesně to, co hledají.

Půjčka pro studenty je dostupná i v bance

I když o tom mnozí pochybují, faktem je, že půjčka pro studenty může být dostupná i v bankovních domech. A rozhodně se nejedná o nic neobvyklého a ojedinělého. Nutno ale říci, že právě zmíněné bankovní půjčky se specializují na takový úvěr, který musí daný student využít nutně jenom na takové výdaje, které jsou spojené přímo s konkrétním studiem. Jedná se tedy o účelové půjčky, které je možné získat třeba na:

  •  Financování školného 
  •  Nákup učebnic a pomůcek 
  •  Zaplacení bydlení a stravy

Výhodou daných půjček je i podle informací v daném srovnávači především nízká úroková sazba, která je pro banky typická. Stejně tak ale mohou přicházet s celou řadou dalších výhod, mezi které můžeme zařadit například možnost odložení splátek, nebo postupné čerpání.

Jsou i půjčky, které lze získat jednoduše

Zatímco v bankách mluvíme o účelových produktech, nezapomínejte na to, že půjčka pro studenty může mít i podobu toho neúčelového. Jak dokládá Jirkovapůjčka.cz, jedná se o segment, kde je dostupná rychlá půjčka ihned. Dnes se jedná o velmi oblíbený a dobře dostupný úvěrový produkt. Jeho charakteristikou je především rychlé a jednoduché vyřízení online, stejně jako možnost schválení žádosti bez výrazného papírování a zdlouhavého dokládání.

Pokud jde o charakter půjčky, je možné získat peníze v řádu několika tisíců korun, a to na dobu několika týdnů. Důležité je zmínit i výhodnost. Zatímco u některých poskytovatelů lze měsíčně přeplatit i desítky procent, zmíněný srovnávač vám může najít i varianty, kde je první půjčka zdarma. To znamená, že nezaplatíte ani jedinou korunu navíc. Podmínkou je však:

  •  Požádat si poprvé u dané společnosti 
  •  Vzít si dovolenou sumu na určitou dobu 
  •  Peníze včas splatit 

Studentům se mohou hodit i běžné spotřebitelské úvěry

Výše popsaná půjčka spadá do segmentu těch nebankovních. A v něm ještě zůstaneme. Spadají sem i klasické spotřebitelské úvěry. A do nich může patřit i nebankovní půjčka pro každého. Tedy taková, která nabídne individuální proces vyřízení žádosti, s přihlédnutím třeba k tomu, že studenti jenom málokdy mohou klasickou formou doložit svůj příjem. Jsou však cesty, jak jim požadovaná suma může být schválena. I takové poskytovatele i jejich produkty dnes není problém najít.

Vše jednoduše, online a s možností porovnání

Jak je vidět, půjčky pro studenty existují a jejich výběr je poměrně zajímavý. Samozřejmě i u nich je dobré při výběru hledět na několik parametrů. Je to jak jejich charakteristika, tak se jedná také o jejich výhodnost, stejně jako podmínky schválení a samotného získání. To vše si dnes můžete porovnat. A to jednoduše, online a třeba z pohodlí vašeho domova.

Když je řeč o celkové jednoduchosti, připomeňme, že porovnáním půjček celý proces výběru nekončí. Jakmile máte vybranou tu pravou, která pro vás bude tou ideální, už stačí udělat jenom jeden jediný poslední krok. A tím je požádat si o ni. Také jednoduše přes internet, s vyplněním jenom několika základních informací. Rázem dojde k tomu, že bude žádost o peníze úspěšně podána a přijata konkrétním poskytovatelem.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení