Třetina operátora internetu věcí SimpleCell je na prodej

24.02.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. února (ČTK) - Až 34 procent akcií telekomunikačního operátora SimpleCell Networks, který provozuje síť pro internet věcí, je na prodej. Podíl prodává zakladatel společnosti Karel Krčmář. V současnosti jedná se čtyřmi zájemci, kteří mají zájem o celý jeho podíl, a se dvěma zájemci o sdílení tohoto podílu. Zprostředkování prodeje zajišťuje makléřská firma IN spol, která o tom dnes informovala v tiskové zprávě.

Odhady tržní hodnoty společnosti SimpleCell Networks se pohybují nad úrovní 100 milionů korun. \"SimpleCell Networks roste dle našich očekávání a již po necelém roce fungování je zcela životaschopná. Rozhodl jsem se proto svůj podíl ve společnosti uvolnit, věnovat se rozvoji dalších řešení v oblasti IoT a také novému finančnímu projektu,\" uvedl Krčmář.

Mobilní síť pro internet věcí, tedy komunikaci různých zařízení a měřících přístrojů, začal SimpleCell budovat v roce 2015 ve spolupráci s dodavatelem technologie Sigfox a mobilním operátorem T-Mobile. V současnosti síť pokrývá 90 procent populace.

Podle nezávislé studie společnosti Cisco Systems bude v roce 2020 připojeno k internetu již více než 50 miliard senzorů. Příkladem využití internetu věcí je například oblast tzv. chytrých měst, v nichž se prostřednictvím této sítě mohou monitorovat parkovací místa nebo měřit spotřeba energií.

Ostatní akcie drží prostřednictvím společnosti SimpleCell Europe členové dozorčí rady a představenstva Radovan Vávra, Pavel Sodomka a Jan John.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK