Operátoři: Prodej pokladen pro EET se minulý týden ztrojnásobil

26.02.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. února (ČTK) - Zájem o pořízení terminálu pro elektronickou evidenci tržeb u tuzemských mobilních operátorů se v posledních třech týdnech zvýšil o desítky procent. Největší zájem byl v posledním týdnu, tedy méně než deset dní do spuštění druhé vlny EET, kdy prodej vzrostl až na trojnásobek. Vyplývá to z informací firem.

 

Operátoři jsou na nárůst datového provozu spojeného se zapojením obchodníků do elektronické evidence připraveni. \"Vzhledem k velmi nízké náročnosti EET na datový objem jsme připraveni i na případný tisícinásobný nárůst provozu,\" uvedla zástupkyně mluvčí Vodafonu Veronika Exnerová.

O2, která je největším prodejcem pokladen pro EET, spustila podle jednatel dceřiné firmy eKasa Luboše Lukasíka novou službu zprovoznění pokladny zdarma. Stačí, když přijde zákazník na některou ze značkových prodejen a technici mu pomohou zakoupenou pokladnu na místě zprovoznit. Stačí aby si s sebou přinesl certifikát z finančního úřadu.

\"Během února T-Mobile zaznamenal nárůst prodejů zařízení EET a tento trend je stále rostoucí. Zvýšení objemu dat z EET nemůže v žádném případě ovlivnit naši síť,\" doplnila mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Povinnost evidovat tržby začala platit v prosinci pro restaurace a hotely. Na počátku března se spustí druhá fáze EET, která se bude vztahovat na maloobchodní a velkoobchodní firmy. V roce 2018 budou postupně následovat další obory podnikání. Vláda si od EET slibuje omezení daňových úniků a narovnání podnikatelského prostředí. Pravicová opozice opatření kritizuje a tvrdí, že zlikviduje mnoho drobných živnostníků.

jsa mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK