Dolar oslabuje, investoři čekají detaily Trumpova daňového plánu

27.02.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. února (ČTK) - Americký dolar zahájil nový týden poklesem. Investoři čekají na úterní vystoupení amerického prezidenta Donalda Trumpa v Kongresu a obávají se, že neposkytne příliš detailů ke svému ekonomickému programu, zvláště k plánovanému snižování daní.

Kolem 17:20 SEČ euro vůči dolaru posílilo o 0,6 procenta na 1,0622 USD a k jenu posílilo o 0,6 procenta na 119,04 JPY. Dolar vůči jenu se obchodoval téměř beze změny za 112,12 JPY. Ke koši šesti předních světových měn dolar oslabil o 0,5 procenta na 100,79 bodu.

Ministr financí USA Steven Mnuchin v neděli uvedl, že Trump využije úterní projev, aby načrtl některé body svého plánu na snížení daní pro střední třídu, zjednodušení daňového systému a ke zvýšení konkurenceschopnosti amerických společností. Podle Mnuchina chce vláda prosadit nový daňový zákon do srpna, což je později, než mnoho investorů doufalo.

Euro také těží z nejnovějších předvolebních výzkumů ve Francii, podle kterých krajně pravicová kandidátka Marine Le Penová v boji o prezidentský post ztrácí. Podle dvou nejnovějších průzkumů ji v druhém kolem lehce porazí nezávislý kandidát Emmanuel Macron, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK