Maďarská ropná společnost MOL se loni vrátila k zisku

28.02.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Budapešť 28. února (ČTK) - Maďarská ropná a plynárenská společnost MOL loni hospodařila s čistým ziskem 263,5 miliardy forintů (přes 23 miliard Kč) po ztrátě 261 miliard forintů v předchozím roce. Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice.

\"Divize Upstream zaměřená na těžbu ropy prokázala značnou odolnost vůči zhoršujícím se vnějším podmínkám. Další pokles ceny ropy Brent o 17 procent a pokles realizovaných cen plynu o 23 procent byly vyváženy nárůstem produkce a nákladovou disciplínou,\" uvedla společnost ve své tiskové zprávě.

V samotném čtvrtém čtvrtletí hospodařila firma se ziskem 43,5 miliardy forintů. To představuje výrazné zlepšení oproti ztrátě 435,3 miliardy forintů ve stejném období předchozího roku, kdy byly hospodářské výsledky zasaženy rozsáhlými odpisy v těžebních aktivitách, píše agentura MTI.

Skupina MOL působí ve více než 40 zemích světa a zaměstnává téměř 28.000 lidí. V České republice podle svých internetových stránek provozuje 308 čerpacích stanic, takže je dvojkou po Benzině.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK