Firma TMR zvýšila provozní zisk o 2,9 procenta na 25,1 mil. eur

28.02.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Bratislava 28. února (zpravodaj ČTK) - Slovenská společnost Tatry mountain resorts (TMR), která kromě jiného provozuje největší skiareály na Slovensku, zvýšila ve svém uplynulém finančním roce zisk před zdaněním, úroky a odpisy (EBITDA) o 2,9 procenta na 25,1 milionu eur (678 milionů korun). ČTK to dnes sdělila mluvčí společnosti Zuzana Fabianová. S akciemi TMR se obchoduje i na pražské burze.

Výnosy TMR vzrostly od listopadu roku 2015 do konce loňského října meziročně o 14,5 procenta na 81,2 milionu eur (2,19 miliardy korun). Skupina TMR vlastní také největší slovenský akvapark, hotely, dále má podíl v provozovateli největšího českého skiareálu ve Špindlerově Mlýně a podniká rovněž v Polsku.

TMR ve sledovaném období vykázala čistý zisk téměř 2,75 milionu eur (74,3 milionu korun) po předchozí ztrátě v hodnotě tři čtvrtě milionu eur.

Společnost v minulosti masivně investovala do modernizace slovenských lyžařských středisek ve Vysokých a Nízkých Tatrách. Loni podnik proinvestoval 24 milionů eur (648 milionů korun). TMR dříve v tomto roce ohlásila investice do Slezského zábavního parku a horského střediska SON v Polsku.

\"Faktem je, že zima 2015/16 nepřinesla příznivé mrazivé teploty umožňující zasněžování již na začátku sezóny. Navzdory tomu jsme byli schopni nabídnout našim klientům nejvíce kilometrů sjezdovek a dobré podmínky na zimní sporty. Léto v Tatrách, co se týče návštěvnosti, bylo rekordní,\" komentoval výsledky předseda představenstva TMR Bohuš Hlavatý.

Počet návštěvníků v horských střediscích TMR stoupl ve sledovaném období meziročně o téměř desetinu 2,12 milionu lidí. Návštěvnost zábavních parků se zvýšila o zhruba procento na 784.000 osob.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK