Stavbaři na dálnici D4 bourají most na křižovatce Skalka

25.03.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Skalka (Příbramsko) 25. března (ČTK) - Stavbaři dnes ráno na křižovatce Skalka na Příbramsku začali bourat most přes dálnici D4. Demolice potrvá zřejmě celý den, v noci a v neděli na ni navážou odklízecí práce, řekl ČTK hlavní stavbyvedoucí Jiří Pöschl. Auta úsek už od pátku objíždějí po souběžné silnici třetí třídy, okružní křižovatce a nové silniční spojce na Dubenec.

Bourání začalo dnes v 06:00. \"Najely tam bagry a zakously se do mostu,\" uvedl stavbyvedoucí. Stroje podle něj dnes budou most rozebírat zřejmě celý den. \"Potom během noci a neděle přijdou na řadu odklízecí práce, bude se to rozbourávat na menší kusy, aby to šlo nakládat a odvážet,\" dodal.

Kvůli demolici je o víkendu uzavřena silnice I/18 přes most, objízdná trasa vede přes Příbram a Milín. Od pondělí budou auta na této trase jezdit po nájezdových rampách pod již zbouraným mostem. Dělníci zároveň začnou stavět nový most, práce potrvají do konce září.

Dlouhodobá uzavírka D4 u 41. kilometru začala už v pátek, aby mohli stavbaři na dálnici navážet štěrk a vytvořit takzvaný polštář, do nějž se dnes most shazuje. Objížďka po silnici třetí třídy od Dlouhé Lhoty, okružní křižovatce a nové spojce na Dubenec potrvá až do zprovoznění nového mostu na konci září.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK