CNBC: Gross urovnal žalobu na Pimco, dostane jen 81 milionů USD

27.03.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. března (ČTK) - Americký investor Bill Gross se dohodl na podmínkách urovnání žaloby na investiční společnost Pimco, jíž je spoluzakladatelem a ze které v roce 2014 za dramatických okolností odešel. V rámci dohody má získat více než 81 milionů dolarů (dvě miliardy Kč), což je podstatně méně, než na kolik původně vyčíslil škody. S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedla finanční televize CNBC.

Dvaasedmdesátiletý Gross, považovaný za jednoho z nejvlivnějších lidí na trhu s dluhopisy, podle zdrojů o zamítnutí žaloby sám požádal. V roce 2015 Gross zažaloval svého bývalého zaměstnavatele a uvedl, že byl propuštěn v rozporu se smlouvou a za nepoctivých okolností. V té době rovněž uvedl, že utrpěl škodu více než 200 milionů USD.

Gross od samého začátku sporu upozorňoval, že případně vysouzené peníze si nenechá. Veškeré peníze získané z urovnání věnuje nadaci Sue a Billa Grossových.

Gross, který si vysloužil přezdívku dluhopisový král, označoval svůj odchod z firmy za důsledek spiknutí mladších kolegů \"hnaných touhou po moci, hamižností a přáním zlepšit vlastní finanční pozici a reputaci\". Gross se před více než čtyřmi desetiletími podílel na založení firmy Pimco a v současnosti pracuje v konkurenční společnosti Janus Capital. Mateřskou společností firmy Pimco je německá pojišťovna Allianz.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK