Ministerstvo prodloužilo firmě ICZ smlouvu na správu registru aut

28.03.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. března (ČTK) - Ministerstvo dopravy prodloužilo smlouvu na provoz registru vozidel s nynějším dodavatelem, společností ICZ. Ta bude systém spravovat, dokud nevyčerpá dohodnutý objem peněz 165 milionů korun. Současná smlouva s ICZ vyprší na konci měsíce, prodloužení zajistí správu systému na dalších zhruba šest let. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Podle úřadu představuje nový kontrakt proti současnému úsporu 1,26 milionu korun ročně. Úřad se v minulosti pokoušel najít správce systému v otevřeném výběrovém řízení, poslední pokus ale loni zrušil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže. Důvodem bylo, že ministerstvo neupřesnilo charakter podrobných technických informací o neveřejné části současné aplikace registru. Následně ministerstvo rozhodlo o přidělené zakázky nynějšímu dodavateli bez soutěže.

Centrální registr vozidel vyřizuje žádosti spojené s přihlašováním a odhlašováním automobilů. Firma ICZ nahradila dřívějšího provozovatele registru, firmu ATS Telcom, v roce 2013. Ta systém spravovala od léta 2012, kdy registr přešel z agendy ministerstva vnitra pod ministerstvo dopravy. Systém tehdy po přechodu z jednoho úřadu na druhý opakovaně kolaboval. Výpadky způsobily dlouhé fronty žadatelů o změny v registru na přepážkách.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK