CzechInvest jedná s firmami o přesunu sídla z Británie do ČR

29.03.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. března (ČTK) - Státní agentura CzechInvest nyní jedná s řadou firem z USA a Asie o přesunu jejich sídla z Británie do Česka. Podle agentury jsou v tuto chvíli v souvislosti s odchodem Británie z Evropské unie už tři firmy rozhodnuty umístit své investice v Česku. CzechInvest to uvedl na dotaz ČTK.

\"V souvislosti s vystoupením Velké Británie z Evropské unie vnímáme velký zájem potenciálních investorů o informace. V tomto smyslu vedeme řadu jednání zejména s firmami z USA a Asie, zájem čistě britských firem evidujeme nicméně také,\" uvedl generální ředitel CzechInvestu Karel Kučera.

Kvůli odchodu ostrovního království z EU se tři společnosti rozhodly umístit své investice v ČR. \"Ve dvou případech se jedná o výrobní aktivity, v jednom případě o vývojové aktivity. S několika dalšími jsme v pokročilém jednání. Jmenovat je bohužel nemůžeme,\" dodal ředitel.

Končící státní tajemník pro EU Tomáš Prouza (ČSSD) již loni uvedl, že odchod Velké Británie z EU je pro Česko příležitostí přilákat na své území centrály nadnárodních firem nebo unijních agentur, které sídlí v Londýně. Z Londýna se má stěhovat například Evropská bankovní agentura (EBA) nebo Evropská léková agentura (EMA).

mdk mal

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK