Spočítejte si výši hypotéky

24.04.2017 | , Úspory.cz
Komerční sdělení


Stále více lidí touží po vlastním bydlení. Ať už jste se rozhodli pro dům se zahradou nebo útulný byt ve městě, budete si pravděpodobně muset vzít hypotéku. Zorientujte se v nabídkách a spočítejte si, kolik vlastně zaplatíte.

Co všechno ovlivní cenu hypotéky?

  •  Kolik peněz si půjčujete. 
  •  Jak vysoký máte svůj vklad. 
  •  Jaká je odhadní cena pořizované nemovitosti. 
  •  Na jak dlouho si hypotéku berete.
  •  Kolik zaplatíte na úrocích a dalších poplatcích. 
  •  Jak vysoké budou vaše měsíční splátky. 
  •  Jakou nastavíte dobu fixace. 
  •  U jaké banky si hypotéku pořídíte. 
  •  Možnost mimořádné splátky nebo předčasného splacení.

hypot__ky

Nastavte si délku splácení

Věnujte pozornost tomu, na jak dlouho si hypotéku pořizujete. Banky vám zpravidla půjčí na dobu 5-30 let. Pokud máte nižší příjem, dosáhnete spíš na hypotéku s delší dobou splácení. Její hlavní výhodou jsou nižší měsíční splátky, na druhou stranu celkově zaplatíte mnohem víc. Banka si od vás nechá zaplati nejenom vyšší úrok, ale citelně se vás dotknou také poplatky za vedení účtu a výběry čerpání hypotéky.

Pohlídejte si dobu fixace

Důkladně si rozmyslete, na jakou dobu fixace přistoupíte. Banky mají určité procentuální sazby, ze kterých vypočítávají výši vašeho úroku. Po dobu fixace nemohou sazebník změnit, ale ani vy nemůžete využít možnost refinancování a odejít za lepší nabídkou z jiné banky. Standardní doba fixace úroku se pohybuje v rozmezí 1, 3 nebo 5 let. Můžete si vybrat i delší období. Hlavní výhodou krátkodobé fixace je nižší úroková sazba. Pokud se rozhodnete na konci fixačního období přejít k jiné bance, řešte to dostatečně dopředu.

Získejte kompletní přehled o hypotékách

Než si finálně vyberete banku, udělejte si nejdříve průzkum trhu. Srovnejte si hypotéky online a vše se dozvíte během několika málo minut. Využijte užitečný internetový nástroj, díky kterému získáte přehledný seznam hypoték od jednotlivých bank na českém trhu. Pokud by vám informace nestačily, rozklikněte si jednotlivé nabídky a dozvíte se víc. Ihned tak uvidíte, jaké banka stanovila podmínky pro získání hypotéky včetně modelového příkladu. Pro výpočet hypotéky použijte jednoduchý formulář, ve kterém během 1 minuty vyplníte několik údajů o nemovitosti a připojíte kontaktní údaje. O hypotéce se můžete také zdarma poradit s hypotečním odborníkem, který vám pomůže zorientovat se v nabídkách a zodpoví vám vaše otázky.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení