Komár a Zach dokončili převzetí 50 procent televize Prima

24.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Společnost Denemo Media Ivana Zacha a Vladimíra Komára dokončila koupi 50 procent televize Prima. Zach, který dosud přes svou skupinu GES Group vlastnil polovinu Primy, se tak stal většinovým vlastníkem Prima Group. Vyplývá to z dnešní tiskové zprávy televize.

Prodej polovičního podílu skupiny Prima byl dokončený tři měsíce od uzavření smlouvy. Transakci před dvěma týdny schválil antimonopolní úřad.

\"Dne 24. dubna nabyla společnost Denemo Media 50procentní podíl, dříve vlastněný televizní společností MTG. Cena prodeje vycházela z ohodnocení 100procentního podílu skupiny Prima, jenž byl stanoven na 237,4 milionu euro,\" uvedla mluvčí Primy Gabriela Semová.

Denemo je společný podnik Komárovy skupiny Alphaduct, která vlastní 75 procent firmy, a Zachova GES MEDIA ASSET s podílem 25 procent. GES tak ovládá 62,5 procenta Primy.

\"Ve vedení a řízení skupiny Prima nejsou plánovány žádné zásadní změny, majitelům i nadále půjde o strategický růst na českém trhu a zvyšování investic do vlastní tvorby, nových médií a dalších aktivit s potenciálem rychlého obchodního růstu,\" uvedl generální ředitel skupiny Prima Marek Singer.

Švédská MTG koupila poloviční podíl v FTV Prima Holding v roce 2005 za 87 milionů eur, což podle tehdejšího kurzu činilo téměř 2,6 miliardy korun.

Televize Prima vysílá v Česku od června 1993, původně pod názvem Premiéra. Nyní má Prima v Česku pět stanic a jednu na Slovensku. Loňská sledovanost kanálů Primy byla podle Asociace televizních organizací zhruba 21 procent diváků starších 15 let.

Za rok 2015 skupina FTV Prima zvýšila zisk o 48 procent na 298,3 milionu korun. Tržby stouply o sedm procent na 2,8 miliardy korun. Loňské výsledky firma dosud nezveřejnila.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK