Koruna po francouzských volbách posílila k euru i dolaru

24.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Koruna po víkendových prezidentských volbách ve Francii posílila k euru i dolaru. V 17:00 se obchodovala na 26,82 Kč/EUR a proti pátečnímu závěru tak byla silnější o 13 haléřů. Vůči dolaru si polepšila o 52 haléřů na 24,70 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na webu společnosti Patria.

Francouzi svými hlasy poslali do druhého kola prezidentských voleb, které se budou konat 7. května, centristu Emmanuela Macrona a kandidátku krajní pravice Marine Le Penovou. \"První kolo voleb obecně odbrzdilo na finančních trzích apetit po riziku, který byl v předvolebním období tlumený,\" poznamenal Tomáš Vlk z Patria Finance. V reakcích trhů se podle něj odráží úleva z toho, že se nekonal nějaký zvrat, a také víra v průzkumy, které přisuzují pro druhé kolo daleko větší šanci Macronovi než Le Penové.

Koruna podle něj se zbytkem regionu sleduje pozitivní náladu na hlavních trzích. Vývoj české měny také zpětně ukazuje, že nervozita před volbami zřejmě hrála svou roli, dodal Vlk.

Podle analytika skupiny Roklen Radka Pavlíčka teď bude zajímavé sledovat, zda spekulanti, zklamaní z vývoje kurzu v minulém týdnu, budou chtít opětovně sázet na posílení české koruny. \"Relativní klid a nízká volatilita by koruně měly spíše prospět,\" míní Pavlíček.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 26,95 26,82 Kč/USD 25,22 24,70

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK