Praha bude mít přímou linku do katarského Dauhá

24.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. dubna (ČTK) - Praha bude mít od léta příštího roku přímé letecké spojení do katarského Dauhá. Záměr oznámily aerolinky Qatar Airways. Spojení budou zajišťovat letounem Airbus A 330. Bližší podrobnosti zatím nejsou známy. Není tak známý letový řád ani datum, odkdy dopravce plánuje v příštím letním letovém řádu spojení zahájit. V tiskové zprávě to oznámilo pražské letiště.

\"Letecká společnost Qatar Airways dnes po dlouhých jednáních oznámila, že v rámci své expanze zahájí v průběhu letního letového řádu 2018 přímé pravidelné spojení Dauhá-Praha,\" uvedl v tiskovém prohlášení předseda představenstva Letiště Praha Václav Řehoř.

Praha se stane jednou z 12 nových destinací, do kterých Qatar Airways začne v příštím roce létat. Naopak z Prahy půjde o druhou destinaci v okolí Perského zálivu po Dubaji, kam se dá létat bez přestupu.

Z pražského Letiště Václava Havla bude během letošní letní sezony možné letět přímo do 154 míst po celém světě. Nejvíce linek bude směřovat do Itálie (17 destinací), Velké Británie a Španělska (obě 14 destinací). Následují Francie, Rusko a Řecko s deseti destinacemi spojenými s Prahou přímou pravidelnou linkou. Z měst nejvíce spojení směřuje do Moskvy, Paříže a Amsterdamu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK