Česká měna dnes oslabovala vůči euru i dolaru

26.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. dubna (ČTK) - Česká koruna dnes mírně oslabila vůči společné evropské měně na 26,91 Kč/EUR. Během dne kurz koruny krátkodobě překročil i hranici 26,97 Kč/EUR. Vůči americkému dolaru koruna od úterního večera oslabila o 16 haléřů na 24,74 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na webu společnosti Patria Online.

\"Koruna se ráno pokusila atakovat hladinu 26,83 CZK/EUR. Nevyšlo to ale a kurz se odrazil zpět,\" popsal dnešní vývoj hlavní ekonom společnosti Next Finance Vladimír Pikora.

Další vývoj kurzu koruny bude podle Pikory záležet především na vývoji v zahraničí. \"Pokud Američané hodně sníží daně, mohlo by to korunu krátce oslabit ve strachu, že celá střední Evropa bude méně atraktivní,\" myslí si. Podobné to podle něj bude s vývojem situace v Koreji. \"Nebýt těchto dvou krátkodobých vlivů, mohla by koruna lehce zpevňovat,\" je přesvědčen Pikora.

Hlavní ekonom Komerční banky Jan Vejmělek upozorňuje, že koruna nebyla jedinou středoevropskou měnou, která dnes ztrácela. \"Tendence k oslabení byla patrná i na maďarském forintu,\" uvedl Vejmělek. Také podle jeho názoru bude čtvrteční vývoj kurzu koruny ve vleku zahraničních událostí, zejména zasedání Evropské centrální banky (ECB). \"Platí, že pokud nepřijde nějaký šok, koruna by neměla oslabit výrazněji nad 27 CZK/EUR,\" myslí si Vejmělek.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 26,85 26,91 Kč/USD 24,58 24,74

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK