Společnosti EP Energy loni klesl provozní zisk o 11,5 procenta

28.04.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. dubna (ČTK) - Energetická skupina EP Energy z Energetického a průmyslového holdingu (EPH) snížila loni meziročně konsolidovaný zisk před odečtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) o 11,5 procenta na 7,9 miliardy korun. Konsolidované tržby klesly o 6,5 procenta na 49,6 miliardy korun. EP Energy to dnes uvedla na svém webu. Výsledky jsou podle mezinárodních účetních standardů.

Skupina EP Energy je největším dodavatelem tepelné energie v Česku. Ovládá například Elektrárny Opatovice, Pražskou teplárenskou a výrobce elektřiny a tepla Plzeňskou energetiku a United Energy. Vedle českého trhu působí na Slovensku.

EP Energy patří společnosti EP Infrastructure (EPIF), která je dceřinou firmou EPH. Většinovým vlastníkem EPH se letos stal podnikatel Daniel Křetínský, který v současnosti drží 94 procent akcií holdingu. Firmu opustili podnikatel Patrik Tkáč a investoři spojení se skupinou J&T. Podíl 31 procent v EPIF, klíčové dceřiné firmě holdingu, získal letos fond australské banky Macquarie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK